Sayı: 4, 31.03.2023

Yıl: 2023

Amaç

Sanat ve İkonografi Dergisi'nin temel amacı, sanat alanında çalışan akademisyen ve araştırmacıların ürettiği bilimsel eserlerin paylaşılmasına imkân sağlayarak bilim ve sanat dünyasına katkı sunmaktır.

Kapsam

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yayımlanan Sanat ve İkonografi dergisi, Uygulamalı Sanatlar, Sahne Sanatları, Plastik Sanatlar, Geleneksel Sanatlar, Sanat Tarihi, Sanat Kuramı, Sanat Eleştirisi ve Müzik Bilimleri başta olmak üzere sanatla doğrudan veya dolaylı olarak ilişki içinde olan bütün çalışma alanlarını kapsamaktadır.

~Sanat ve İkonografi Dergisi yılda iki kez (Mart-Eylül) yayımlanan hakemli bir dergidir.
~Sanat ve İkonografi Dergisi’nin yayın dili Türkçedir. Ayrıca İngilizce bilimsel çalışmalar da yayımlanır. Diğer dillerdeki çalışmalara yayın kurulu karar verir.
~Makaleler, Türkçe olarak öz (en az 120 kelime), anahtar kelimeler (en az 3 kavram)’dan oluşmalıdır.
~İngilizce başlık, İngilizce özet (en az 120 kelime), anahtar kelimelerden (en az 3 kavram) oluşmalıdır.
Bir sayıda aynı yazara ait en fazla bir çalışma yayımlanabilir.
~Sanat ve İkonografi Dergisi’nde yayımlanan makaleler iThenticate programıyla taranmaktadır.
~Dergimizin hakem değerlendirme sisteminde, makaleler en az iki hakem değerlendirmesinden geçirilmektedir. Kararlarda eşitlik olması durumunda yayın, üçüncü bir hakeme gönderilmektedir.
~Makaleler (özellikle dipnot ve kaynakça) APA 7 Atıf Sistemi’ne uygun hazırlanmalıdır.


Makale Hazırlama
Gönderilen makalelerin dergi yazım kurallarına uygunluğu ilk olarak Editöryel Ofis tarafından kontrol edilecek, dergi yazım kurallarına uygun hazırlanmamış makaleler teknik düzeltme talepleri ile birlikte yazarlarına geri gönderilecektir.

Genel Biçimsel Özellikler
~Sayfa kenar boşlukları üst, alt sağ ve soldan 2,5 cm olmalıdır.
~Makale metninin tamamında Garamond yazı tipi kullanılmalı, aksi belirtilmedikçe bütün yazılar 12 punto olmalıdır.
~Normal metinler; ilk satır soldan 1,25 cm girintili, 1.5 satır aralığı, paragraf öncesi 0 nk sonrasında 6 nk boşluk bırakılmalı ve her iki yana yaslı olarak yazılmalıdır. Satır sonlarında eğer gerekli ise sözcükler Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak bölünebilir.
~40 kelimeden fazla doğrudan alıntı olan metinler ilk satır girintisi verilmeden soldan 1,25 cm ve sağdan 1 cm girintili ve tek satır aralıklı olarak biçimlendirilmedir.
~Makalenin başlığı 50 karakteri geçmemelidir.
~Makalenin ilk sayfasında yazarların isimlerine, kurumlarına ve eğitim derecelerine, finansal destek bilgisi ve diğer destek kaynakları hakkında detaylı bilgiye, sorumlu yazarın ismine, adresine, telefonuna (cep telefonu dahil) ve e-posta adresine, tüm yazarların ORCID numaralarına, makale hazırlama sürecine katkıda bulunan ama yazarlık kriterlerini karşılamayan bireylerle ilgili bilgilere yer verilmelidir.

Özet: Editöre Mektup ve Kitap Özeti türündeki yazılar dışında kalan tüm makalelerin Türkçe ve İngilizce özetleri olmalıdır. Özgün Araştırma makalelerinin özetleri alt başlıklar olmadan hazırlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Tüm makaleler en az 3 en fazla 6 anahtar kelimeyle birlikte gönderilmeli, anahtar sözcükler özetin hemen altına yazılmalıdır. Kısaltmalar anahtar sözcük olarak kullanılmamalıdır.

Makale Türleri
Özgün Araştırma
Yazılarda; “Özet”, “Giriş”, “Makale metni” ve “Sonuç” bölümlerinin yer alması zorunludur.

Derleme
Yazının konusunda birikimi olan ve bu birikimleri uluslararası literatüre yayın ve atıf sayısı olarak yansımış uzmanlar tarafından hazırlanmış yazılar değerlendirmeye alınır. Yazarları dergi tarafından da davet edilebilir. Bir bilgi ya da konunun klinikte kullanılması için vardığı son düzeyi anlatan, tartışan, değerlendiren ve gelecekte yapılacak olan çalışmalara yön veren bir formatta hazırlanmalıdır. Ana metin “Giriş” bölümüyle başlamalı ve “Sonuç” bölümüyle bitmelidir. Metnin geri kalan başlıkları çalışmanın içeriğine göre yazarlar tarafından belirlenebilir.

Kitap Özeti
~Kitabın konusu, amacı ve kapsamı okuyucuya iletilmeli, kitabın zayıf ve güçlü yönleri vurgulanmalıdır.
~Kitap incelemeleri özet şeklinde değil, eleştirel bir dille analiz edilmelidir.
~İncelenecek eserin akademik araştırma kitabı olması gerekmektedir.
~İncelenecek kitap, son 5 yıl içerisinde yayımlanmış olmalıdır.
~Kitap incelemeleri, derginin yazım kuralları bölümünde yer alan APA 7 ‘ye uygun olarak kurallara göre yazılması gerekmektedir.
~Kitap incelemeleri her şey dahil 1500 kelimeyi geçmemelidir.
~Kitap İncelemesini yapanın unvanı, kurumu, e-mail adresi ve ORCİD numarası yazılmalıdır.
~Dergiye gönderilen tüm çalışmaların yayımlanması konusunda nihai karar organı Dergi Editör Kuruludur.
~Kitap incelemesinin başlığına incelenen kitabın adı, yazar(lar)ı, yayımlandığı şehir ve yayınevi, yayın yılı, baskı bilgisi, sayfa sayısı ve ISBN numarası yazılmalıdır.

    Örnek

İslamda Sanat Sanatta İslam
Nusret ÇAM
(Çev.: Çeviri Eser ise Çevirmenin Adı)
Ankara: Akçağ Yayınları, 2020, 8. Baskı, 262 sayfa, ISBN: 978-975-338-202-1

Tablolar

Tablolar ana dosyaya eklenmeli, kaynak listesi sonrasında sunulmalı, ana metin içerisindeki geçiş sıralarına uygun olarak numaralandırılmadır. Tabloların üzerinde tanımlayıcı bir başlık yer almalı ve tablo içerisinde geçen kısaltmaların açılımları tablo altına tanımlanmalıdır. Tablolar Microsoft Office Word dosyası içinde “Tablo Ekle” komutu kullanılarak hazırlanmalı ve kolay okunabilir şekilde düzenlenmelidir. Tablolarda sunulan veriler ana metinde sunulan verilerin tekrarı olmamalı; ana metindeki verileri destekleyici nitelikte olmalılardır.

APA Formatında Tablo Örnekleri

Resim ve Resim Altyazıları
Resimler, grafikler ve fotoğraflar (TIFF ya da JPEG formatında) ayrı dosyalar halinde sisteme yüklenmelidir. Görseller bir Word dosyası dokümanı ya da ana doküman içerisinde sunulmamalıdır. Alt birimlere ayrılan görseller olduğunda, alt birimler tek bir görsel içerisinde verilmemelidir. Her bir alt birim sisteme ayrı bir dosya olarak yüklenmelidir. Resimler alt birimleri belli etme amacıyla etiketlenmemelidir (a, b, c vb.). Resimlerde altyazıları desteklemek için kalın ve ince oklar, ok başları, yıldızlar, asteriksler ve benzer işaretler kullanılabilir. Makalenin geri kalanında olduğu gibi resimler de kör olmalıdır. Bu sebeple, resimlerde yer alan kişi ve kurum bilgileri de körleştirilmelidir. Görsellerin minimum çözünürlüğü 300DPI olmalıdır. Değerlendirme sürecindeki aksaklıkları önlemek için gönderilen bütün görsellerin çözünürlüğü net ve boyutu büyük (minimum boyutlar 100x100 mm) olmalıdır.
Makale içerisinde geçen tüm kısaltmalar, ana metin ve özette ayrı ayrı olmak üzere ilk kez kullanıldıkları yerde tanımlanarak kısaltma tanımın ardından parantez içerisinde verilmelidir.
Tüm kaynaklar, tablolar ve resimlere ana metin içinde uygun olan yerlerde sırayla numara verilerek atıf yapılmalıdır.

Örnek.
26531
Resim 1. Van Gogh, Yıldızlı Gece, 1889, tuval üzerine yağlı boya.
Kaynakça gösterimi
Van Gogh, V. (1889). The starry night. [Painting]. The Museum of Modern Art, New York, NY, United States. https://www.moma.org/learn/moma_learning/vincent-van-goghthe-starry-night-1889. (Erişim Tarihi: 20.04.2022).

Kaynaklar
~Metin içerisinde atıf verilen tüm kaynaklara kaynakça listesinde yer verilmelidir.
~İlk yazarın soyadının baş harfine göre yazarlar arasında alfabetik bir düzen oluşturulmalıdır.
~Atıf yapılırken en son ve en güncel yayınlar tercih edilmelidir. Kaynakların doğruluğundan yazarlar sorumludur.
~Hem metin içi kaynaklar hem kaynakça bölümü Amerikan Psikologlar Birliği tarafından yayınlanan Publication Manual of American Psychological Association (APA) 7. versiyona göre hazırlanmalıdır. 

Metin içerisinde alıntı yapmak
Metin içi referanslarda, parantez içerisinde yazar soy ismi, tarih, sayfa veya sayfa aralığı olacak şekilde atıf yapılmalıdır.
Örnek
Tek sayfadan yapılan alıntılar için (Kimmel, 2007, s. 75).
Birkaç sayfa aralığından yapılan alıntılar için (Kimmel, 2007, ss. 75-79).

Makale sonunda kaynak gösterimi
Dergi Makalesi
Osmanoğlu, Ö. (2016). Hegel’den Marcuse’ye yabancılaşma olgusu. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, (3), 65-92.
Birden fazla yazarlı dergi makalesi
Acer, D., Şen, M., & Ergül, A. (2012). Okulöncesi öğretmen adaylarının “topluma hizmet uygulamaları” dersi ile bu uygulamalara ilişkin görüşlerinin incelenmesi. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 45(2), 205-229.
Driscoll, A., Holland, B., Gelmon, S., & Kerrigan, S. (1996). An assessment model for service-learning: Comprehensive case studies of impact on faculty, students, community, and institutions. Michigan Journal of Community Service Learning, 3, 66-71.

Kitaplar
Tek Yazarlı Kitap
Kimmel, M. S. (2007). The gendered society. Oxford University Press.
Yılmaz, M. (2006). Modernizmden postmodernizme sanat, Ütopya.

İki veya Daha Fazla Yazarlı
DiFonzo, N., & Bordia, P. (2007). Rumor psychology: Social and organizational approaches. American Psychological Association.

Bir Şirket (Grup) Yazarlı
American Sociological Association. (1975). Approaches to the study of social structure. Free Press.

Düzenlenmiş Kitap
Rhodewalt, F. (Ed.). (2008). Personality and social behavior. Psychology Press.

Editörlü Kitap Bölümü
McCormack, B., McCance, T., & Maben, J. (2013). Outcome evaluation in the development of person-centred practice. In B. McCormack, K. Manley, & A. Titchen (Eds.), Practice development in nursing and healthcare (pp. 190-211). John Wiley & Sons.

Çeviri kitap
Tabachnick, B. G., & Fidell, L. S. (2015). Çok değişkenli istatistiklerin kullanımı (M. Baloğlu, Çev. Ed.). Nobel. (Çalışmanın orijinali 2013`te yayımlanmıştır.
Laplace, P. S. (1951). A philosophical essay on probabilities (F. W. Truscott & F. L. Emory, Trans.). Dover. (Original work published 1814)

Tez
Valentin, E. R. (2019, Summer). Narcissism predicted by Snapchat selfie sharing, filter usage, and editing. [Master's thesis, California State University Dominguez Hills]. CSU ScholarWorks.
https://scholarworks.calstate.edu/concern/theses/3197xm925?locale=en
Kutu, H. (2011). Yaşam temelli ARCS öğretim modeliyle 9. sınıf kimya dersi “Hayatımızda kimya” ünitesinin öğretimi. (Tez No. 299754) [Doktora tezi, Atatürk Üniversitesi-Erzurum]. Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi.

Yazar Bilgisi Olmayan
The universal declaration of human rights. (1974). U.S. Catholic Conference, Division of Latin America.

Web Sayfası
Sparks, Dana. (2018, September 12). Swimsuit mindfulness: Practicing mindfulness exercises. Mayo Clinic.

APA resmi sitesinden APA 7.0 Yazım Kurallarına ulaşabilirsiniz

ETİK KURUL İZNİ

TR Dizin 2020 kriterleri gereği, etik kurallarla ilgili maddelerinin uygulanması konusunda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için izinlerin alınıp, izinle ilgili bilgilere makalede yer verilmesi hususu kriterlere eklenmiştir. Bu doğrultuda dergimiz açısından Etik Kurul izni gerektiren araştırmalar aşağıdaki gibidir.

•Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar.
Ayrıca;
•Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
•Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekmektedir.
Ek olarak;
•2020 yılı öncesi araştırma verileri kullanılmış, yüksek lisans/doktora çalışmalarından üretilmiş (makalede belirtilmelidir), bir önceki yıl dergiye yayın başvurusunda bulunulmuş, kabul edilmiş ama henüz yayımlanmamış makaleler için geriye dönük etik kurul izni gerekmemektedir.
•Dergimize 1 Ocak 2020 tarihinden sonra gönderilen ve yukarıda belirtilen koşullara uyan makaleler için Etik Kurul İzni alınması gerekmektedir. 

YAYIN POLİTİKASI

•Sanat ve İkonografi Dergisi, makale gönderim ya da makale süreç işletimi için ücret talep etmemektedir.
•Yayın politikamıza ve yayın çeşidimize (araştırma makaleleri ve kitap kritiği) uygun olan makaleler işleme alınır.
•Sanat ve İkonografi Dergisi bağımsız, tarafsız ve çift-kör hakem değerlendirme ilkelerine bağlı yayın yapan, Atatürk Üniversitesi’nin açık erişimli bilimsel elektronik yayın organıdır. Dergi Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki sayı olarak yayınlanmaktadır.


HAKEM DEĞERLENDİRİLMESİ
•Dergiye gönderilen tüm makaleler çift-kör hakem değerlendirme sürecinden geçmektedir. Tarafsız değerlendirme sürecini sağlamak için her makale alanlarında uzman en az iki dış-bağımsız hakem tarafından değerlendirilir. Dergi Yayın Kurulu üyeleri tarafından gönderilecek makalelerin değerlendirme süreçleri, davet edilecek dış bağımsız editörler tarafından yönetilecektir.
•Bütün makalelerin karar verme süreçlerinde nihai karar yetkisi Baş Editördedir.
•Sanat ve İkonografi Dergisi, hakem değerlendirme sisteminde, makaleler en az iki hakemin görev aldığı çift taraflı kör hakemlik sistemini kullanmaktadır. Kararlarda eşitlik olması durumunda yayın, üçüncü bir hakeme gönderilmektedir.
•Makalelerin değerlendirme süresi 2-4 ay arası sürmektedir.

Hakemlerin Görevleri
• Hakem değerlendirmesi, editörlere editoryal kararlar vermelerinde yardımcı olur ve yazarlarla editoryal iletişim yoluyla, yazarlara makalelerini geliştirmelerinde yardımcı olabilir. Hakem değerlendirmesi, resmi bilimsel iletişimin önemli bir bileşenidir ve bilimsel çabanın kalbinde yer almaktadır.
• Bir makalede bildirilen araştırmayı gözden geçirmek için niteliksiz hisseden veya derhal gözden geçirilmesinin imkansız olacağını bilen herhangi bir davet hakemi, derhal editörleri bilgilendirmeli ve alternatif hakemlerle iletişime geçilebilmesi için inceleme davetini reddetmelidir.
• İnceleme için alınan tüm yazılar gizli belgelerdir ve bu şekilde ele alınmalıdır; Genel Yayın Yönetmeni (bunu yalnızca istisnai ve özel koşullar altında yapan) tarafından yetkilendirilmediği sürece başkalarına gösterilmemeli veya başkalarıyla tartışılmamalıdır. Bu, yorum davetini reddeden davet edilen yorumcular için de geçerlidir.
• Hakemler, yazarlar tarafından atıf yapılmamış ilgili yayınlanmış çalışmaları tanımlamalıdır. Önceki yayınlarda bildirilen bir gözlem, türev veya argüman olan herhangi bir ifadeye ilgili alıntı eşlik etmelidir. Bir hakem ayrıca, incelenen makale ile kişisel bilgiye sahip oldukları diğer herhangi bir makale (yayınlanmış veya yayınlanmamış) arasındaki önemli benzerlik veya örtüşme hakkında editörleri bilgilendirmelidir.
• Gönderilen bir makalede açıklanan yayınlanmamış materyal, yazarların açık yazılı izni olmadan hakemin kendi araştırmasında kullanılmamalıdır. Hakem denetimi yoluyla elde edilen ayrıcalıklı bilgi veya fikirler gizli tutulmalı ve hakemin kişisel çıkarları için kullanılmamalıdır. Bu, yorum davetini reddeden davet edilen yorumcular için de geçerlidir.

Yazarların Görevleri
• Dergide yayınlanacak makaleler, kendi alanlarına uygun araştırma yöntemleri kullanılarak hazırlanmış özgün ve akademik çalışmalar olmalıdır.
• Dergiye gönderilen çalışmalar, başka yerde yayınlanmış ya da yayınlanmak üzere gönderilmiş olmamalıdır. Bu durumdan kaynaklanacak sorunlarla ilişkili hukuki sorumluluk yazara aittir.
• Tebliğden üretilen makalelerin işleme alınabilmesi için yazarın "Çalışmam, yayınlanmamıştır veya yayınlanmayacaktır." şeklinde ıslak imzalı bir taahhütname doldurarak sisteme yüklemesi gereklidir. Dublikasyon/ Tekrar Yayın / Bilimsel Yanıltma / Çoklu Yayın, suçtur. TÜBİTAK Yayın Etik Kurulu'na göre duplikasyon, aynı araştırma sonuçlarını birden fazla dergiye yayım için göndermek veya yayınlamaktır. Bir makale önceden değerlendirilmiş ve yayınlanmışsa bunun dışındaki yayınlar duplikasyon sayılır.
• Yazarlardan kitap değerlendirmesi türündeki çalışmaları için de İngilizce başlık, abstract ve keywords istenmektedir.
• Yayınlanan makaleler için yazara telif ücreti ödenmez.
• Yazardan makale başvuru ücreti alınmaz.
• Yazardan yayın ücreti alınmaz.
• Yayınlanan çalışma, daha önce sunulan bir tebliğ ise veya yazı tezden üretilmişse çalışmada bu durum mutlaka belirtilmelidir.
• Yayınlanmasına karar verilen makaleler için yazarlar tarafından ORCID numarası alınması gerekmektedir.
• Yazarlar, yalnızca tamamen orijinal eserler yazdıklarından ve sunduklarından ve başkalarının çalışmalarını ve / veya kelimelerini kullanmışlarsa, bunun uygun şekilde alıntılandığından emin olmalıdır. Makalede bildirilen çalışmanın niteliğinin belirlenmesinde etkili olan yayınlara da atıf yapılmalıdır. İntihal, bir başkasının makalesini yazarın makalesi olarak "geçirmekten", bir başkasının makalesinin önemli bölümlerini (atıf yapmadan) kopyalamaya veya yorumlamaya, başkaları tarafından yürütülen araştırmalardan elde edilen sonuçları iddia etmeye kadar birçok şekil alır. İntihalin tüm biçimleri etik olmayan yayıncılık davranışını oluşturur ve kabul edilemez.
• Esasen aynı araştırmayı tanımlayan makaleler birden fazla dergide veya birincil yayında yayınlanmamalıdır. Bu nedenle, yazarlar daha önce başka bir dergide yayınlanmış bir makaleyi değerlendirmeye göndermemelidir. Bir makalenin aynı anda birden fazla dergiye gönderilmesi etik olmayan yayıncılık davranışıdır ve kabul edilemez.
• Yazarlar, hakem değerlendirme sürecine katılmak ve editörlerin ham veri, açıklama ve etik onay, hasta onayları ve telif hakkı izinlerinin kanıtı taleplerine derhal yanıt vererek tam işbirliği yapmakla yükümlüdür. "Gerekli revizyonlar" konusunda ilk karar verilmesi durumunda, yazarlar hakemlerin yorumlarına sistemli, nokta atışı ve zamanında cevap vermeli, makalelerini verilen son tarihe kadar gözden geçirmeli ve dergiye yeniden göndermelidir.
• Yazarlar kendi yayınlanmış çalışmalarında önemli hatalar veya yanlışlıklar tespit ettiklerinde, derginin editörlerini veya yayıncısını derhal bilgilendirmek ve makaleyi bir hata şeklinde düzeltmek veya makaleyi geri çekmek için onlarla işbirliği yapmak onların yükümlülüğüdür. Editörler veya yayıncı, yayınlanmış bir çalışmanın önemli bir hata veya yanlışlık içerdiğini üçüncü bir taraftan öğrenirse, makaleyi derhal düzeltmek veya geri çekmek veya dergi editörlerine makalenin doğruluğuna dair kanıt sağlamak yazarların yükümlülüğüdür.

Editörlerin Görevleri
• Editörler, gönderilen makaleleri, yazarların ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, etnik köken, vatandaşlık, dini inanç, siyaset felsefesi veya kurumsal aidiyetine bakılmaksızın, yalnızca akademik değerlerine (önem, özgünlük, çalışmanın geçerliliği, açıklığı) ve derginin kapsamıyla ilgisine göre değerlendirir. Düzenleme ve yayınlama kararları, hükümetlerin veya derginin kendisi dışındaki diğer kurumların politikaları tarafından belirlenmez. Baş Editör, derginin tüm editoryal içeriği ve bu içeriğin yayınlanma zamanlaması üzerinde tam yetkiye sahiptir.
• Editörler ve editör personeli, gönderilen bir makale hakkındaki hiçbir bilgiyi, uygun olduğu şekilde, sorumlu yazar, hakemler, potansiyel hakemler, diğer editör danışmanları ve yayıncı dışında kimseye açıklamayacaktır.
• Editörler ve yayın kurulu üyeleri, gönderilen bir makalede açıklanan yayınlanmamış bilgileri, yazarların açık yazılı izni olmadan kendi araştırma amaçları için kullanmayacaktır. Editörler tarafından makalenin ele alınması sonucunda elde edilen ayrıcalıklı bilgiler veya fikirler gizli tutulacak ve kişisel çıkarları için kullanılmayacaktır. Editörler, makalelerle bağlantılı yazarlardan, şirketlerden veya kurumlardan herhangi biriyle rekabetçi, işbirlikçi veya diğer ilişkilerden/bağlantılardan kaynaklanan çıkar çatışmalarının olduğu makaleleri değerlendirmekten kaçınacaklardır; bunun yerine, yayın kurulunun başka bir üyesinden makaleyi ele almasını isteyeceklerdir.
• Editörler, yayınlanmak üzere değerlendirilen tüm makalelerin, alanında uzman en az iki hakem tarafından hakem değerlendirmesinden geçmesini sağlar. Baş Editör, söz konusu çalışmanın geçerliliğine, araştırmacılar ve okuyucular için önemine, hakemlerin yorumlarına ve iftira, telif hakkı ihlali ve intihal ile ilgili şu anda yürürlükte olan yasal gerekliliklere dayanarak, dergiye gönderilen makalelerden hangisinin yayınlanacağına karar vermekten sorumludur. Telif hakkı sahibi yazardır. Baş Editör, bu kararı verirken diğer editörlerle veya hakemlerle görüşebilir.

Sanat ve İkonografi Dergisi, makale gönderim ya da makale süreç işletimi için ücret talep etmemektedir.

Sanat ve İkonografi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

26107